2013. szeptember 10., kedd

Taxi blog, London, avagy ez a város sokszínű és sok szagú. Második fejezet, szombat éjszaka.

A londoni szombat éjszaka nem sokban különbözik a budapestitől abban a tekintetben, hogy az utasok két fő csoportra oszthatók: részegekre és mocskos részegekre. Néhány szállított példány:

- Munkásosztálybeli, de magát arisztokratára ivó, nagyjából 20 éves, igazi suttyó angol, aki valami elbaszott házibuliból megy haza egy putriba. Útközben folyamatos harcot folytat a hányással és a vizelési kényszerrel.

-Rohadt gazdag környékről, szép házból, 15 fiatal megy az egyik helyi menő klubba. Komoly flottával álltunk ki. Az összetétel: az amerikai pitéből ismert, 18 körüli, az első dugásra pályázó fehér hímek és a helyi OKJ-s aranyásó tanfolyam végzős nőstényei, akik ha már focista feleségek nem lehetnek, legalább kis szerencsével foghatnak maguknak egy elcseszett leendő brókert-ügyvédet-örököst.

-Kissé nagydarab, de belevaló csaj, aki rohadt messze megy. Mielőtt beszállna, már azzal kezdi, hogy tekerhet-e egy cigit út közben. Minden sarkon meg kell állni valami miatt, de előre kifizeti az út árának kétszeresét. Bírtam.

-Három tagú társaság. Negyvenes fazon (tiszta Nick Warren) és egy erősen 60-as házaspár a szokásos szombati pubozásból megy haza. Nem szomjasak. Elmondásuk szerint tíz éve minden szombat este együtt isznak. Az út végén mindenki ragaszkodik hozzá, hogy ő fizessen. A végén megegyeznek, hogy mindannyian kifizetik. Nem elosztva, fejenként. Szóval triplán. Kicsit tiltakoztam az illem kedvéért, de nem nagyon... God save the queen (and her zoo)

-Karaoke Mick. Helyi nevezetesség. Lepattant alkesz, kopott öltönyben, aki abból él, hogy járja a pubokat és fellép. Ezért fizetnek neki. Fő száma az "Alice, Alice, who the fuck is Alice" című méltán népszerű sláger. Amúgy hasznos a csávó, olyan, mint egy két lábon járó dél londoni, beszélő pub térkép. Nincs hely, ahol ne járt volna.

Ennyit mára. Legközelebb arról mesélek, hogy a kiváló angol oktatásnak köszönhetően, a legtöbb helyi nyomoronc úgy tudja, hogy Magyarországon románok és szlovákok élnek és Kelet-Európában mindenki beszél lengyelül...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése